- 3 adet yufka
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 bardak süt
İç harcı:
- 2 bağ ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı Pınar Labne peynir
- Kibrit kutusu kadar kalıp beyaz peynir de kullandım.
- Tuz
- Sıvı yağ
Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz.Sıvı yağ soğan kavurup ıspanak kavruluyor.Daha sonra beyaz kalıp peynirden ekliyoruz.Ve ocağın altını kapatıp sıkı bir süzgeçte ıspanağın kavrulurken de çıkan suyunu süzüyoruz.Daha sonra pınar labneyi de ilave edip karıştırıyoruz.Şimdi yufkaları tava sereceğiz sıvı yağ ile tavayı yağlıyoruz.Tam olan 1 yufkayı seriyoruz aralarını sütle ıslatıyoruz. Her katta bu işlemi yapıyoruz 1. 5 yufkadan sonra iç harcı seriyoruz. Daha sonra diğer yufkaları ekleyip bohçalıyoruz yufka ile.Kısık ateşte pişiriyoruz.O kadar lezzetli oluyor ki denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder