11 Mart 2015 Çarşamba

Kıymalı Patates Köftesi Tarifi

  • 2 adet orta boy patates
  • 1/2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 kahve fincanı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
İç Harcı:
  • 200 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kahve fincanı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 5 dal ince kıyılmış maydanoz

Patateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayınız.Üzerini geçene kadar su dolu tencereyi önce harlı sonra kısık ateşde 10 dakika pişiriniz.Patatesler pişerken siz iç harcını hazırlayınız. Soğanları yemeklik doğrayınız.  İçerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanı eklediğiniz tavayı ocağa koyunuz.Orta ısılı ocakda soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavurmaya devam ediniz. Ocağın altını kapatıp ince kıyılmış cevizi ve baharatlarını ekleyiniz.
Yumuşayan patatesleri çatalla veya patates ezici ile püre haline getiriniz. İçerisine bulguru ve tuzu ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatınız. 15 dakika sonra içerisine zeytin yağını, kimyonu ve salçaları ekleyip yoğurunuz. Ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurmaya devam ediniz. Elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçaları önce yuvarlayıp sonra işaret parmağı ile içini döndürerek inceltiniz. Çok inceltmenize gerek yok. Kıymalı içten bir yemek kaşığı içlerine koyup ağzı açık bir şekilde servis tabağına alınız. Kıymalı iç sıcak olabilir. Ilık veya soğuk servis yapınız. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
NOT
Patateslerin suyu kalmamışsa biraz sıcak su ekleyiniz.
Kıymalı Patates Köftesi Tarifi 1
Kıymalı Patates Köftesi Tarifi 2Kıymalı Patates Köftesi Tarifi 3Kıymalı Patates Köftesi Tarifi 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder