26 Şubat 2015 Perşembe

Renkli Patates Topları

  • 3 orta boy patates
  • Pul biber
  • Nane
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Tereyağı
  • Yoğurt
  • Mayonez
  • Tuz

Patatesler soyulup haşlanır. Haşlanan patatesler sıcakken ezilir, içine bir yemek kaşığı tereyağ ve zevkinize göre (ben 1 çay bardağı kadar koydum) kaşar peyniri ekleyip iyice hamur kıvamına gelene kadar karıştırılır. Ben sıcak sıcak yoğurdum o zaman daha pürüzsüz bir püre elde ediliyor. İyice özdeşleşen patates, tereyağ ve kaşar karışımını istediğiniz büyüklükte toplar yapıp servis tabağına alın.
Bir kapta yoğurt çırpılır. (Yoğurdunuz suluysa koyulaşması ve daha lezzetli olması için biraz mayonez katabilirsiniz ya da sadece süzme yoğurt kullanabilirsiniz.)
Yoğurtlu karışımı patates toplarımızın üzerine döküyoruz, üzerine pul biber ve naneyle süsleyip lezzetine lezzet katıyoruz. Afiyet olsun.
Not: tuzu ağız tadınıza göre ister patatese ister yoğurda ekleyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder