- Yarım kilo beyaz iri kültür mantarı
- 200 gram pizza kaşarı
- Yarım kangal sucuk
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Aldığımız iri mantarların orta saplarını koparıp temizleyip yıkadıktan sonra bir süzgeçte süzülmeye bırakalım. Mantarlarımız süzülürken malzemelerimizi hazırlayalım. Sucuğu aldığımız mantar adetince yuvarlak normal kesimde keselim. Pizza kaşarını rende yardımıyla rendeleyelim. Bir çorba tereyağını bir tavada eritelim. eriyen tereyağının içinde mantarları her tarafına işleyecek şekilde buluyalım. Fırınımızı 20 dakika 200 dereceye ayarlayıp alt üst bölümünde varsa turbo ayarında yakalım. Yağlanmış mantarlarımızı fırın tepsisine göbekleri yukarı gelecek şekilde dizelim. Ortalarına kestiğimiz sucukları yerleştirelim. Üzerlerine de rendelediğimiz pizza kaşarını bolca serperek koyalım ve fırınımıza pişmeye bırakalım. Üzeri pembeleşinceye kadar piştikten sonra afiyetle servis yapalım. Sabah kahvaltılarında diğer yemeklerde ara sıcak olarak soframızı süsleyecek çok lezzetli bir aperatif, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder